Angol magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOKDuhaj Ádám 9000 Ft / 90 perc

Duhaj Ádám angol tanár

Hol tanít: Budapest

Kiket tanít: Főiskola/Egyetem, Felnőtt

Milyen szinten lévőket tanít: Kezdő, Alapfok, Középfok, Felsőfok

Telefon: Telefonszám megjelenítése

Oktatási tapasztalat: 6 év

Végzettség: Buddhista tanító - keletkutatás (kínai nyelv és kultúra specializáció)

Foglalkozás: angol nyelvoktató (amerikai angol)

Bemutatkozás

Szia!

A nevem Duhaj Ádám, a szívem csücske pedig az amerikai angol, a keletkutatás (japán-kínai nyelvpárral) és a hadtudomány.
Ezeknek köszönhetően megfordultam itt-ott, többek közt éltem egy ideig Kínában, Írországban, jártam szakmai úton Arizonában és a Japán Védelmi Minisztériumban a MOFA meghívására. Dolgoztam sok kedves emberrel az Államokból, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Írországból, Ausztráliából és Dél-Afrikából, nyelvoktatókkal és katonákkal egyaránt.
Az angol nyelvvel 20 éve foglalkozom, ebből úgy 15 éve amerikai angollal.

Két évet tanítottam egy progresszív szemléletű nyelviskolában, ahol többnyire felnőtteknek tartottam kis csoportos órákat.
Jelenleg magánoktatóként működöm, de a kis csoportos foglalkozás továbbra is a szívem csücske :) , így a házaspárokat, munkatársakat, baráti társaságokat is szeretettel várom, ill. bárkit, aki szívesen tanulna csoportban.

Elsősorban felnőttoktatással foglalkozom; felsőoktatásban részt vevőket és dolgozó tanulni vágyókat is örömmel várok.
Ne aggasszon, ha brit angolt tanítottak neked (mint szinte mindenkinek a régióban).
A kezdő-középhaladó szakaszban rendszeresen felhívom a figyelmed a különbségekre,
aztán pedig jól eldöntöd, melyiket szeretnéd használni. :) A lényeg, hogy következetesen tedd.
Ha teljesen kezdő vagy, az sem jelent problémát, sőt! Épp az ellenkezője!

2020-tól védelemipari szakterminológiai felkészítésre ill. továbbképzésre is lehetőség van.
Szakterületem a lőfegyver-technológia (kézifegyverek és tüzérségi eszközök, valamint az ezekhez kapcsolódó szaknyelv), de igény szerint egyéb területek érintésére is lehetőség van.
Az iparban használt általános kifejezések "tárgyalási túléléshez", vagy konkrét igény esetén akár gépészeti/mérnöki szakterminológiai mélységben is.

FONTOS: a védelemipari, fegyvertechnológiai szaknyelvi órák árazása a szokványos angoltól eltérő: 10.000Ft/90min.
Ennek jelzésére más formátumban nincs lehetőség az oldalon,
ennél fogva csak itt tudom kiemelni, de kérlek, vedd figyelembe, ha ilyen irányú felkészítésre van szükség!

Álljon itt még ez-az, amit fontosnak tartok.
A többit, Kedves Érdeklődő, eldöntöd Te! :)

- Progresszív módszerekkel dolgozom. Többet fogsz monitort – és engem :) – nézni, mint tankönyvet. A nyelvtanra és a tesztekre igenis szükség van, de a kommunikációnak ez csak az alapját képezi, így én a megfelelő hangképzésre, intonációra, beszédkészségre, szókincsre és a nyelv kulturális hátterére összpontosítok.

Szavakat nem egy unalmas A4-es lapról tanulunk: online elérhető szótanuló programot használunk, guglizunk, Wikipediát, cikkeket, könyveket olvasunk.

Hallott szövegértés-fejlesztéshez videókat használunk: beszélgetések, interjúk, dalszövegek, egyéb online források.
A tankönyvekkel stabil nyelvtani alapot szerzünk (elméleti oldal), a YT videók, novellák, blog bejegyzések pedig jól használható gyakorlati tudást formálnak belőle (alkalmazott nyelv).

- A nyelvi tudásnak naprakésznek és életszagúnak kell lennie, nem porszagúnak.
A popkulturális ismeretek pl. meglepően fontosak más kultúrákból érkezőkkel való kapcsolatteremtéshez, a bevett beszélt nyelvi kifejezések pedig megkönnyítik a külföldi életet, belföldi beszédhelyzeteket idegenből érkezett vendégekkel, barátokkal.
A munkafüzet nem tesz fel kétértelmű kérdéseket, vagy dörmög az orra alatt, nem hadar, ha zavarba jött, nincs tájszólása, hús-vér embereknek viszont igen! Az ilyesmit csak beszélgetéssel lehet megszokni.

- A nyelvtanulás folyamatos dolog, hosszútávú befektetés.
Ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az agyad akkor kezeli prioritásként a nyelvet, amit tanulsz, ha megszakítások nélkül, rendszeresen foglalkozol vele. Ha csak 15 percet, akkor is.
Még ha nincs is időd leckét csinálni, menj el arra az órára, jó lesz.
Legyél kitartó, a jó dolgok eléréséhez munka kell, de megéri!

- Nem kell egyszerre sokat tudni! Tudd jól azt, amit már megtanultál, és legyen (sok) gyakorlatod a használatában. Biztosan találkoztál már olyanokkal, akik 10-12 év angol tanulás után is Hunglish-ül beszélnek.
Hiába helyes nyelvtanilag, amit mondanak, hiába igyekszenek, mégsem hangzik érthetően, nem autentikus, mert olyan, mintha magyarul beszélnének, furcsa szavakkal.
A párbeszédekben nem a nyers lexikális tudás a lényeg, hanem hogy jól és ösztönösen használd, amit már tudsz, valamint szépen, érthetően beszélj, olyan hangsúlyozással, hanghordozási sajátosságokkal, ahogyan az adott nyelv anyanyelvi beszélői teszik.
Én nem foglalkozom nyelvvizsga felkészítéssel vagy nyelvészeti szintű nyelvtani különórákkal.
Sok pályatársam kiválóan végzi ezeket a feladatokat.
Amire én koncentrálok: helyes hangképzés/kiejtés, intonáció, beszédstílus, akcentus konzisztens tartása. Egyszer kell helyesen megtanulni, és sosem lesz vele gondod.

- Végezetül pedig arról, miért jó, ha olyanok vagyunk, mint a szivacs. :)
Ha van öcsid, unokatesód, kislányod, biztosan találkoztál már azzal, hogy véletlen kicsúszik valami a szádon, az ő irányából pedig csak a feszült figyelem csendje hallatszik, ellenben pár hét múlva, valami teljesen váratlan és nem odaillő szituációban elismétli a galád.
Na, mi pont ezt szeretnénk!
A gyerekek anyanyelvi környezetben ösztönösen tanulnak, minták alapján. Szívnak magukba mindent, mint egy szivacs - ismételgetnek, megjegyeznek dolgokat, aztán kipróbálják. Ez messze hatékonyabb, mint a szokványos tantermi hozzáállás, mert évezredek evolúciója dolgozta ki.
Semmi különleges nincs benne: mi egy gyermek munkáját végezzük, aki most tanulja meg az anyanyelvét. Őt a gyermeki agy neuroplaszticitása segíti, bennünket viszont a felnőtt elme tapasztalata!
Ha folyamatosan foglalkozol egy nyelvvel, guglizgatsz, a kedvenc sorozatod angolul nézed, veszel egy nagy levegőt, és odamész az Oktogonon a szemmel láthatóan elveszett kanadai turista srácokhoz segíteni, ösztönösen egy csomó mintát fogsz megtanulni, amiket később használhatsz.

A száraz – de fontos – tudnivalókról pedig lentebb.

Helyszín:
a jelenlegi órarendem online órákhoz van kialakítva, de amennyiben valamiért szükséges és módomban áll, megbeszélés alapján a kért helyszínre is szívesen ellátogatok.
Ezt egy alkalmankénti +2.000Ft-os kiszállási díjért cserébe tudom vállalni.

Órák:
heti 1x90 perces órákat tartok, ez érvényes a magán- és a csoportos órákra is.
A tandíj rendezése hónap végén történik.

Szükséges felszerelés:
- Az online órákhoz nincs másra szükséged, mint egy csendes helyre, egy számítógépre (vészhelyzetben tablet vagy telefon is működik, de nem javaslom, mert nem látsz rajta rendesen)
és stabil internet elérésre.
A használt programnak köszönhetően online órák esetében is tudok csoportos foglalkozást tartani, szóval itt is adott a lehetőség.
Jegyzetelhetsz, ha szeretnél, a tananyagot pedig elektronikus formában megkapod tőlem, de cipelni/tárolni semmit sem kell, ha nem szeretnéd.

Ha bármilyen kérdésed van, keress nyugodtan.
Köszönöm, hogy benéztél, legyen szerencsénk!

Oktatás helyszíne

N/C
Házhoz megy Egész Budapest

Egyéb helyszín megbeszélés szerint.

Online oktatást vállal.

Egyéb

1-12 hónap évig élt anyanyelvi környezetben.

Nyelvismeret (választhatók:anyanyelvi, nyelvtanári, felsőfokú): nyelvtanári

Csoportos oktatást vállal 4 főig.
2 fő részére 8000 Ft / 90 perc / fő
3 fő részére 7000 Ft / 90 perc / fő
4 fő részére 6000 Ft / 90 perc / fő
5 fő részére 4000 Ft / 90 perc / fő

Speciális nyelvtanulás fajta: Amerikai angol, Amerikai kultúra, Beszédcentrikus oktatás, Kiejtés javítása, Kommunikációs készség fejlesztése, Kommunikácó audio/vizuális módszerekkel, Külföldi munkára való felkészítés, Senior (50+) oktatás, Újrakezdők felzárkóztatása

Szaknyelv: fegyvertechnológiai, katonai, védelemipari

Értékelések Értékelést írok

Diákként itt van lehetőséged értékelni magántanárod munkáját. Kérünk, hogy az értékelés előtt olvasd el az Értékelési útmutatót és az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.
Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha a későbbiekben bármikor szeretné töröltetni értékelésedet oldalunkról, kérjük ezt jelezze az info@angoltanarok.com e-mail címre küldött üzenettel.

Az értékelés csak a pontozás beállításával küldhető el.

Chen Edit értékelése

Értékelés időpontja: 2022 július 1
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Nagyon kedves és alapos. Órán mindig hozzá fűz érdekességeket az adott témához, és ezek után együtt utána nézünk és erről beszélgetünk. Nagyon élvezem az órákat vele, ajánlom mindenkinek.

Chen YiWei értékelése

Értékelés időpontja: 2022 június 15
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ádámmal eddig kb. minden témáról tudtam beszélgetni, szívesen megyek az órájára és élvezetes a tanítási módja. Türelmesen válaszol a kérdéseimre és nem csak az angol tudásomat segít bővíteni, hanem más, a témához köthető érdekes dolgokkal is színesíti az óráikat.

Boros Bence értékelése

Értékelés időpontja: 2022 május 23
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Célzottan amerikai angolt szerettem volna tanulni a már meglévő tudásom tetejére, hogy a munkám során jobb minőségben tudjak beszélni az ügyfeleimmel. Ádám nem csak, hogy tisztában van és könnyen érthetően adja át az amerikai kultúrát, akcentust, kifejezéseket, stb. hanem a nyelv alapjait is folyamatosan újra tudjuk ismételni. Tanult, művelt ember, így nem csak angolból, de az élet bármilyen területén tanulok valamit minden egyes alkalommal. Számos tanárral dolgoztam még az iskolai évek alatt, de messze Ő a legjobb, akivel találkoztam. Ha tanárt keresel, ne keress tovább, csapj le rá!

Belokosztolszki Julianna értékelése

Értékelés időpontja: 2021 október 2
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Mindenkinek csak ajánlani tudom. Kedves, figyelmes. Az órák változatosak. Figyelembe veszi a tanítvány igényeit, ahhoz igazít mindent. Olyan témákra is hangsúlyt helyez, melyeket mások meg se említenek.

Buzás Bálint értékelése

Értékelés időpontja: 2021 szeptember 2
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Megkopott angoltudásomat szerettem volna felfrissíteni és azt kell mondjam Ádám tökéletes választás volt. Odafigyel a részletekre, fiatalos, rugalmas. Mindig belecsempész az órába pár izgalmas, anyanyelvűek által használt kifejezést. A feladatok és témák változatosak és aktuálisak. Bátran ajánlom mindenkinek Ádám óráit.

Sztermen Márton értékelése

Értékelés időpontja: 2021 augusztus 25
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

60+osként tanulok az Ádámnál! Rendkívül udvarias! A mi korosztályunknál ez sokat számít! Meglévő nyelvvizsgám birtokában szintentartás céljából hetente egyszer találkozunk, jelenleg online. Minden alkalommal sokat tanulok tőle! Számomra fontos a nyelv logikájának a megértése, ebben az Ádám verhetetlen! Az órák változatosak, színesek. Rengeteg szemléltetés, ami segít kötni valamihez a megjegyzendő szavakat, szabályokat! Jó hangulat jellemzi az órákat. Minden témáról tudunk beszélgetni. És ha kell, még el is tudom terelni a figyelmét a tanulásról, ha az agyam már nem képes felfogni az angolt! Én nagyon jól érzem magam az óráin, pedig néha nagyon fáradtan kezdem az órát! Aztán csak úgy repül az idő! Nekem nagyon tetsző formában forradalmian újszerű nyelv oktatást valósít meg az Ádám!

Lakner Zsuzsa értékelése

Értékelés időpontja: 2020 november 30
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Közel 6 hónapja tanulok Ádámnál és pozitívak a tapasztalataim, szeretem az óráit.Nagyon rugalmasan igazodik az igényekhez, legyen szó akár speciális szaknyelvi ismeretekről, vagy váratlan helyzet esetén időpont módosításáról, mindig lehet számítani rá. Az órái nem sablonosak, hanem változatosak, izgalmas feladatokban bővelkedők. Nagy hangsúlyt helyez a kiejtésre, de türelemmel segít elsajátítani azokat. Az óráira készülni kell, de nem kíván lehetetlent.

Balog Nóra értékelése

Értékelés időpontja: 2020 június 12
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Többszörös újrakezdő vagyok és őszintén, már épp kezdtem volna beletörődni, hogy az angol nyelvtanulás nem nekem való, amikor rátaláltam Ádámra. Más módszerekkel tanít, mint amilyenekkel én eddig találkoztam, sokkal modernebb és életszerűbb! Körülbelül 7 hónapja tanulok már nála és bár előtte nem tudtam megszólalni angolul, most határozottan állíthatom, hogy sokkal magabiztosabb vagyok és egyre többet és többet beszélek. Persze tisztában vagyok vele, hogy van még hova fejlődnöm, de tudom, hogy az ő segítségével hamarosan elérem a kitűzött céljaimat. :) Bátran ajánlom mindenkinek!

Gál Aliz értékelése

Értékelés időpontja: 2020 március 28
Ennyi órát vettem: 5-10

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Újrakezdőként kezdtem el Ádámnál tanulni, mert nyelvvizsga után nagyon megkopott a tudásom. Mindig felkészült volt, színes, izgalmas órákat tartott. Nagyon hasznos volt, hogy egy adott szót/kifejezést példák által tudtam valamihez kötni, így könnyebb is volt megjegyezni. Nagyon odafigyelt a kiejtésemre, és addig gyakoroltuk, ameddig tökéletes nem lett. Ajánlani tudom mindenkinek.

Tátrai Tibor értékelése

Értékelés időpontja: 2019 október 1
Ennyi órát vettem: 50-

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Munka és család mellett kezdtem tanulni az angolt Ádámnál. Ebből fakadóan a tanulásra fordítható időm korlátozott. Ádám ezt szem előtt tartja, figyelembe veszi a tananyag ütemezésében és az otthoni feladatok mennyiségében. Ez fontos volt számomra. Nem a rohanás hanem az alaposabb, időmhöz mért előre haladás jellemzi a tanulást. Több mint 1 éve tanulok Ádámnál 2 fős csoportban. Az órákon nagy hangsúlyt fektet a beszédkésségre, a hangképzésre, az olvasás helyességére, tempójára, minőségére, a hallott szövegértésre. Rendszeres a videózás, google-zás, dalszövegek hallgatása és szövegértése. Az aktualitások minden órán jelen vannak. A témák a szókincs életszagúak. Bármilyen témához - ami érdekel vagy bármi kapcsán felmerül - azonnal keres egy videót vagy wikipedia szöveget. (Műszaki területen dolgozom, az ehhez kapcsolódó témák időnként előkerülnek. Meglepőn gazdag ismerettel, szókinccsel bír ebben a témában is.) Az alaposság jellemzi a tanítását. Sokszor gyakoroltatja azokat ami csiszolásra szorul, visszanyúl korábbi megkopott ismeretekhez. Modern, a beszédkésség fejlődését elősegítő módszerek jellemzik az órákat és a jó hangulat. Jó szívvel ajánlom mindenkinek Ádám óráit.

Mika Viktória értékelése

Értékelés időpontja: 2019 szeptember 19
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Nagyjából fél éve kezdtem el Ádámnál az angol tanulást, akkor még a nyelviskolában, aztán mikor magán óraadóként kezdett el tanítani, akkor egyértelmű volt, hogy én is nála fogom a tanulást folytatni. Bőven van még hiányosságom, az anyanyelvi szinttől még messze járok, de így is a fél év alatt többet fejlődtem, mint előtte évekig. És ami szintén nem utolsó, sose érzem magam hülyének az órán, hogy ha valamit nem tudok, nagyon türelmes, nem lekezelő, segítőkész, és ez nekem nagyon fontos. Végre nem nyűgnek érzem az angol órákat, hanem alig várom őket, és ilyen lelkesen se csináltam még angol házikat, mint mostanság. Szóval ha angol tanárt keresel, ne habozz :D

Kaczeus Beáta értékelése

Értékelés időpontja: 2019 szeptember 17
Ennyi órát vettem: 20-50

Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Kezdőként kezdtem Ádámmal tanulni kiscsoportos órák keretében, de egy-két változásnak köszönhetően mostanára a magántanulója lettem. Bárhová megy, én megyek utána. :) A módszerei meggyőzőek, a tudása motivál engem is, élmény minden óra. Minden téren tájékozott, mindenre van egy-egy jó példája, amivel a számomra nehezebb dolgokat is memorizálni tudom. Nincs feszengés, nincs tanulási kényszer. Vidám hangulat van helyette, aminek köszönhetően hobbivá válik a tanulás. Köszönöm az eddigieket, remélem még éveken át folytatjuk együtt!