Angol magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOKSzabó Ákos 3600 Ft / 45 perc

Szabó Ákos angol tanár

Hol tanít: Budapest

Kiket tanít: Középiskola, Főiskola/Egyetem, Felnőtt

Milyen szinten lévőket tanít: Alapfok, Középfok, Felsőfok

Telefon: Telefonszám megjelenítése

Oktatási tapasztalat: 5 év

Bemutatkozás

Kedves Érdeklődő!

Az elmúlt évek során számos tanítási technikát sajátítottam el és alkalmaztam, miközben folyamatosan elemeztem a diákjaim fejlődését és visszacsatolásait.

Az eredménycentrikusságom állandóan arra késztetett, hogy próbáljak újabb és újabb ötleteket belevinni a tanításba, így sikerült egyszerre növelnem az órák élvezeti faktorát és a nyelvtanulás hatékonyságát.

Elkülönítettem néhány olyan kulcsfontosságú tényezőt, amelyeket a gyakorlatban is sikeresen alkalmazunk az órákon. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, hogy mik ezek és miért működnek:

1. Nincs öncélú nyelvtani magyarázat
Minden kutatás azt bizonyítja, hogy az ember arra az információra emlékszik legkevésbé, amit frontálisan előadnak neki, így én ezt nem csinálom. Ha valami nyelvtani hibád van, akkor ellátlak mindenféle kapcsolódó segédanyaggal, amelyeket feldolgozva megértheted, hogy mi volt a hibád és a következő óránkon már átültethetjük azt a gyakorlatba.

2. Kontextusalapú tanulás
Talán nem is kell magyaráznom, hogy ez mennyire esszenciális az angolban, ahol a szavak jelentése a kontextus függvényében rengetegszer változik. A szókincsfejesztés tehát az én olvasatomban nem szavak magolását, hanem szavak és kifejezések adott kontextusban való megértési és - ami még fontosabb - felhasználási képességének javítását jelenti. Ez praktikusan annyit tesz, hogy minden óránk előtt meg kell ismerkedned egy általam előre gondosan kiválasztott anyanyelvi videóanyaggal és a hozzá tartozó szövegátirattal - ez adja majd a kontextust.

3. Modalitások a tanulásban
Tudományosan bizonyított, hogy a tanulás hatékonysága növelhető, ha az adott információt többféle módon próbáljuk elsajátítani. Mi is pontosan ezt fogjuk tenni. Előbb meghallgatod a videónyagot, megválaszolod a hozzá feltett hallás utáni kérdéseket, majd elolvasod a szövegátiratot és megválaszolod a hozzá feltett olvasás utáni kérdéseket. Ezután megnézheted a megoldásokat és a szöveg magyar fordítását, illetve a hozzá kapcsolt - előre kiszótárazott - szókincset. Ha ezzel is megvagy, akkor egy szótanuló programban különböző feladatokon keresztül gyakorolhatod az új szavakat.

4. Szótanuló program
Persze az új szavakat valahogy rendszerezni kell, ezért alkalmazunk egy szótanuló programot. A klasszikus szótárfüzetes megoldással szemben ennek nagy előnye, hogy a szavak random sorrendben követik egymást (egyszer az angol, máskor a magyar megfelelőt kell megadnod), illetve hogy a feladatok változatosak, néha több válaszból kell kiválasztanod a helyes megoldást, néha neked kell begépelned a szóalakot, stb. Egy telefonos appon keresztül bármikor ismételheted így a szavakat. Természetesen a szetteket előre elkészítem neked.

5. Szavak használata
Biztos tapasztaltad már, hogy az ember jobban emlékszik arra, amit másoknak mond vagy tanít, mint amit mások mondanak vagy tanítanak neki. Ez tényleg így van, és az órán is erre építünk. Miután több modalitásban találkoztál már az új szavakkal a videó által adott kontextusban, az órán már rajtad a sor. Előre megadom neked a kérdéseket, amit az órán fel fogok tenni, ráadásul zárójelben megadom azokat a új kulcsszavakat, amiket fel tudsz használni annak megválaszolásakor. Neked az lesz a feladatod, hogy az új szavakat ily módon beépítsd a válaszaidba. Ha ezt sikeresen abszolválod, akkor még egy lépéssel tovább megyünk, és különböző feladatokon keresztül átültetjük az új szavakat egy másik kontextusba.

6. Nem mindegy, mit tanulsz
Gyakori hiba, hogy a nyelvtanuló megismerkedik olyan szavakkal, amiket aztán nagyon ritkán vagy szinte soha nem használ. Mindenki nagyon vágja például az állatok elnevezéseit, de valljuk be, valószínűleg nem ez fog velünk szembejönni állásinterjún vagy egy tudományos cikkben. Ezért használunk változatos témájú anyanyelvi videókat, hiszen az így elsajátotott szókincs garantáltan az élő nyelvből kerül kiemelésre.

7. Küzdelem a felejtés ellen
Ezen a téren a spaced repetition, azaz az szakaszos ismétlés technikájára építek, mely segítségével a felejtési görbe nagy hatékonysággal ellaposítható. A technika első pillére a szótanuló program, a második az órai felhasználás, a harmadik a mellékelt mp3 formátomú hanganyag, a negyedik a hónap végi összefoglaló teszt. Az utolsó pillér a szó újbóli előfordulása egy másik tanagyagban.

8. Motiváció
A nyelvtanulás általában több hónapos vagy akár éves projekt. Nagyon nehéz folyamatosan motiváltnak tartanod magadat, de itt jön képbe egy jó tanár. Én ezt úgy oldom meg, hogy minden hónapban bajnokságot szervezek a diákjaim között, amibe beleszámít az órai munka (az új szavak felhasználásának hatékonysága), a felkészüléshez küldött hallás és olvasás utáni szövegértési teszt, valamint a szótanuló programban való hatékonyság. Termszetesen a részvétel opcionális.


Mik az előnyei ennek a módszernek?

- Kézzelfogható eredmények hétről hétre: már az első hét után lesznek olyan új elemei az aktív szókincsednek, amiket korábban nem tudtál használni vagy nem is ismertél.
- Változatosság: minden héten más téma kerül a fókuszba, ezen a héten például az internetes biztonság, múlt héten a nonverbális kommunikáció, jövő héten pedig az adózás lesz terítéken.
- Szókincsrobbanás: nem csak az aktív, de a passzív szókincsed is fejlődik (ami nagyon fontos a szövegértésnél).
- Hosszútávú rögzülés: a kontextusból való tanulás lehetővé teszi, hogy akár nagyon hosszú idő után, nagyon ritkán használt szavakra is emlékezz. Gyakori élmény az órákon, amikor a diáknak hirtelen nem ugrik be egy ilyen ritkán használt szó, és én visszakérdezek: Emlékszel kb. 10 hónappal ezelőtt erre és erre a videóra? És beugrik a szó. :)
- Rugalmasság: a tanulásra szánt időd mennyiségének függvényében tudsz haladni. Van, aki az órán kívül csak kb. heti 10-15 percet tud angolozni, van, aki 2-3 órát, de mindkét esetben a befektetett energiával arányosan tudsz haladni.
- Kombinálhatóság: egy kis kreativitással nagyon könnyen bevonható a nyelvvizsga vagy az érettségi felkészülés folyamatába.


Technikai infók:

- A 45 perces tanóra 3600 vagy 3900 Ft, attól függően, hogy 17:30 előtt vagy 17:30 után van-e az óránk (a 60 és 90 perces órák ára arányosan változik).
- Számlaképes vagyok, azaz minden befizetésedről számlát kapsz, illetve a pénzügyeket elektronikusan, átlátható és egyszerű módon rendezzük havonta egyszer.
- Ha az első óra nem tetszik, akkor azt nem kell kifizetned.

Jelentkezés után küldök egy beugró szintfelmérő tesztet, aminek a visszaküldése után már kezdhetjük is a közös munkát.Online vagy offline?

Az offline óra előnye, hogy
- személyesen sokaknak könnyebb a kommunikáció;
- sosem marad el óra technikai probléma miatt;
- ingyenes a parkolás a ház előtt;
- kaphatsz ingyen kávét. :)

Az online előnye, hogy
- nem fogsz forgalmi okok miatt elkésni;
- időt takarítasz meg;
- pénzt spórolhatsz;
- tudok neked jegyzetelni az óra közben;
- bizonyos feladatoknál praktikusabb (képernyőmegosztás);
- bárhonnak csatlakozhatsz, akár a Balatonparton ücsörögve is dolgozhatunk;
- komfortosabb (bárkivel is váltottunk eddig online-ra, sosem tértünk vissza offline órára).

Bármelyiket is választod, a jelentkezésnél írd meg, hogy mi a preferenciád, illetve azt is írd meg, hogy hány perces órákat szeretnél.


Jelenleg elérhető időpontok:

kedd 6:30
kedd 15:15
kedd 16:05
szerda 7:20
szerda 8:10
szerda 19:15
csütörtök 6:30
csütörtök 16:05
csütörtök 16:55
csütörtök 20:15
(frissítve 07.23.)

Ha most nem találsz megfelelő időpontot, várólistára teszlek és értesítelek, ha felszabadul az általad preferált időpont.

Oktatás helyszíne

Otthon 14. kerület

Online oktatást vállal.

Egyéb

Nyelvismeret (választhatók:anyanyelvi, nyelvtanári, felsőfokú): anyanyelvi

Ingyenes próbaóra.

Speciális nyelvtanulás fajta: Beszédcentrikus oktatás, Érettségi/Felvételi felkészítés, Felsőfokú nyelvvizsgára felkészítés, Kiejtés javítása, Kommunikációs készség fejlesztése, Kommunikácó audio/vizuális módszerekkel, Középfokú nyelvvizsgára felkészítés, Nyelvi coaching, Saját tananyag, Szótanulás magolás mentes módszerrel

Szaknyelv: gazdasági

Tapasztalat a következő általános nyelvvizsgarendszerekre való felkészítésben: BME, Cambridge Assessment English, Euroexam, Pannon, ECL, Origó, Corvinus, LanguageCert, társalKODÓ, iTolc, telc

Tapasztalat a következő szaknyelvvizsgarendszerekre való felkészítésben: Zöld Út gazdálkodási menedzsment

Értékelések Értékelést írok

Diákként itt van lehetőséged értékelni magántanárod munkáját. Kérünk, hogy az értékelés előtt olvasd el az Értékelési útmutatót és az Adatvédelmi és adatkezelési tájékoztatót.
Érthetőség

Felkészültség

Segítőkészség

Hangulat

Ha a későbbiekben bármikor szeretné töröltetni értékelésedet oldalunkról, kérjük ezt jelezze az info@angoltanarok.com e-mail címre küldött üzenettel.

Az értékelés csak a pontozás beállításával küldhető el.

Még nem készült értékelés.