Angol magántanár kereső oldal

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

FACEBOOK


Hasznos oldalak

Alább olyan angol tanulással kapcsolatos weboldalakat találsz, melyek segítséget nyújtanak munkád során, akár tanár, akár diák vagy. Ha ismersz olyan oldalt, ami véleményed szerint hasznos, kérjük küldd el nekünk: info@angoltanarok.com

 

 Oktatási oldalak

LinkLeírás

angolneked.hu

Angoltanulással, az angol nyelv használatával és az angolszáz kultúrával kapcsolatos anyagokkal foglalkozó oldal.

BBC oktatóoldal

A BBC angol nyelvi oktatóoldala középszinthez.

Brisitsh Council oktatóoldal

A British Council oldala angoltanároknak rengeteg oktatási anyaggal.
esl.about.com Rengeteg okatatási és információs anyagot tartalmazó oldal. Ha célirányosan keresünk valamit, akkor nem biztos, hogy a legjobb választás, mert nem egyszerű eligazodni az oldalon. A menü a bal alsó sarokban van.
Link Angol kiejtés- és intonáció fejlesztő videóprogram anyanyelvi tanárokkal, kétnyelvű feliratokkal.

Szótárak, fordítók

LinkLeírás
szotar.sztaki.hu A legnépszerűbb és legtöbb szót tartalmazó online magyar nyelvű angol szótár, mely folyamatosan bővül. A szavak kiejtése is meghallgatható.
hunglish.hu Angol szövegeket és magyar fordításaikat jeleníti meg ez a kiváló oldal. Amennyiben szeretnéd tudni, hogy egy szó, vagy kifejezés hogyan épül be egy angol mondatba, esetleg egy egész mondat igényes fordítását szeretnéd látni, akkor azt itt megtalálhatod. Mivel nem egy klasszikus fordító programról van szó, hanem egy olyan oldalról, ami többnyire profi fordítók által készített fordításokat tartalmaz, így a kapott eredményt is ennek megfelelően kell kezelni. Ha csak egy szót keresel, akor érdemes jobban megvizsgálni az eredményül kapott szövegkörnyezetet, mert az jelentősen befolyásolhatja a fordítást. Bonyolultabb kifejezések, teljes mondatok fordítását kiválóan segítheti az oldal.
translate.google.hu A google fordítója, a google keresőbe írt "google translator" kifejezéssel a találati listában is előhívható. Inkább tájékozódásra alkalmas, a fordítást- hasonlóan egyéb gépi fordítókhoz- nem tudja megfelelő minőségben elvégezni.
szinonimaszotar.poet.hu Fordításhoz hasznos segédeszköz, mely a keresett szó szinonímáit jeleníti meg.
ellentetszotar.hu Szintén fordításnál jöhet jól ez a szótár, mely a megadott szóval ellentétes értelmű szavakat adja meg.